­

About edito edito

This author has not yet filled in any details.
So far edito edito has created 496 blog entries.

27/09/2019

  • IMG_7181

Grupi Tematik për të Drejtat e Fëmijëve në Shëndetësi zgjerohet me partnerë të rinj

27/09/19|

Grupi Tematik për të Drejtat e Fëmijëve në Shëndetësi në kuadër të KOMF u zgjerua sot edhe me tre partnerë të rinj, të cilët punojnë në fushën e të drejtave të fëmijëve në shëndetësi Përkatësisht, këtij grupi i janë bashkëngjitur organizatat si “Solidar Suisse”, “Shoqata e Mamive të Kosovës” dhe “Shoqata për Sëmundje të Rralla”. [...]

  • 71046652_1247550415418015_3972021081446809600_o

KOMF ka mbajtur trajnimin për zbatimin efikas të Strategjisë së Avokimit

27/09/19|

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, po mban trajnimin tre ditor për “Zbatimin efikas të Strategjisë së Avokimit për procesin e decentralizimit të shërbimeve sociale”. Qëllimi i përgjithshëm i këtij trajnimi është ngritja e kapaciteteve të organizatave jo-qeveritare pjesë e KOMF por edhe partnerëve të jashtëm dhe palëve të interesit, se si [...]

  • IMG_6785

KOMF mbajti punëtorinë për vlerësimin e nevojave në fëmijërinë e hershme

16/09/19|

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF ka mbajtur punëtorinë dy ditore “Vlerësimi i nevojave në fëmijërinë e hershme” me qëllim të identifikimit dhe vlerësimit të nevojave të organizatave të shoqërisë civile në fushën e fëmijërisë së hershme në Kosovë. Me anë të identifikimit të nevojave synohet edhe ngritja e kapaciteteve të këtyre [...]

  • DSC_0922

Me mbështetjen e OFAP dhe KOMF mbahet takimi i Kolegjiumit për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale

11/09/19|

Asociacioni i Komunave të Kosovës, me mbështetjen e OFAP dhe KOMF ka mbajtur takimin e radhës të Kolegjiumit për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale. Anëtarët e Kolegjiumit kanë ndarë informacionet rreth Ligjit për Financat e Pushtetit Lokal dhe formulën e financimit të Grantit Specifik për Shërbime Sociale. Në këtë takim, KOMF ka shpalosur qëndrimin për Ligjin [...]

29/08/2019

  • IMG_6371

KOMF mban punëtorinë për hartimin e Draft Ligjit për Shërbime Sociale dhe Familjare

29/08/19|

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë - KOMF në partneritet me Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale (MPSM), Zyrën e UNICEF në Kosovë dhe Save the Children ka mbajtur punëtorinë dy ditore për hartimin e Projektligjit për Shërbime Sociale dhe Familjare. Aktualisht, MPMS është në fazën e hartimit të këtij Projektligji dhe [...]

  • 008

Thirrje për fasilitator

29/08/19|

Pozita:                 Fasilitator për vlerësimin e nevojave në fëmijërinë e hershme Vendi:                  Prishtinë Kohëzgjatja:    Dy ditë pune Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve, është duke kërkuar të punësojë një Fasilitator për vlerësimin e nevojave në fëmijërinë e hershme, në [...]

  • IMG_6007

KOMF validon Strategjinë e Avokimit për decentralizimin e shërbimeve sociale

27/08/19|

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF në partneritet me SOS Fshatrat e Fëmijëve në Kosovë ka mbajtur punëtorinë për validimin e Strategjisë së Avokimit për decentralizimin e shërbimeve sociale dhe familjare. Kjo punëtori është vazhdimësi e takimeve të Grupit Tematik për Mbrojtje në kuadër të KOMF,  gjatë të cilave është bërë identifikimi [...]

  • 16299288_662296383943424_1150143949393775249_n

KOMF dënon sulmin dhe dhunën e ushtruar ndaj fëmijës në Komunën e Istogut

21/08/19|

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF dënon sulmin dhe dhunën e ushtruar ndaj fëmijës K.M, 7-vjeçare, nga një person i moshës madhore në Komunën e Istogut. KOMF kërkon nga institucionet përgjegjëse të ndërrmarrin masat sipas legjislacionit në fuqi për ndëshkimin e  personit të dyshuar për ushtrim të dhunës. Sipas informacioneve të publikuara [...]

29/07/2019

  • 67650941_1201311566708567_2984109570357460992_o

KOMF nënshkruan memorandum mirëkuptimi për fushatën “Për Arsim më të mirë në Kosovë”

29/07/19|

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF është pjesë e fushatës për Arsim më të mirë në Kosovë, e cila ka për qëllim ngritjen e vetëdijes për rritjen e cilësisë në arsim dhe mbështetjen e reformimit të sistemit të arsimit në Kosovë. KOMF bashkë me organizatat dhe akterët e përfshirë në këtë fushatë, [...]

  • Buletini Prill-Qershor 2019_alb-1_page-0001

KOMF Buletini Prill – Qershor 2019

26/07/19|

Klikoni këtu për të lexuar buletinin informativ të KOMF për periudhën Prill - Qershor 2019.