­

About edito edito

This author has not yet filled in any details.
So far edito edito has created 468 blog entries.

June 2019

  • foto 1

KOMF: Kosova me Ligj për Mbrojtjen e Fëmijëve

June 28th, 2019|

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë vlerëson faktin që sot Kuvendi i Republikës së Kosovës me 76 vota për dhe asnjë kundër miratoi Projektligjin për Mbrojtjen e Fëmijëve. KOMF ka qenë pjesë integrale e grupit punues për hartimin e projektligjit dhe në vazhdimësi ka apeluar për aprovimin e tij. KOMF, dy ditë [...]

  • foto 4

KOMF apel Kuvendit: Miratoni Projektligjin për Mbrojtjen e Fëmijëve

June 25th, 2019|

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF, mbajti konferencën për media përpara objektit të Kuvendit të Republikës së Kosovës, ku i bëri thirrje Kuvendit të Republikës së Kosovës të miratojë sa më parë Projektligjin për Mbrojtjen e Fëmijëve. Projektligji për Mbrojtjen e Fëmijëve tash e sa vite është inicuar duke mos [...]

  • IMG_5422

U mbajt takimi i radhës i Grupit Tematik për Shëndetësi

June 21st, 2019|

Grupi Tematik për të Drejtat e Fëmijëve në Shëndetësi në kuadër të KOMF mbajti takimin e radhës, ku përcaktoi aktivitetet e ardhshme të këtij grupi dhe rishikoi planin e veprimit për vitin 2019. Gjatë këtij takimi anëtarët e këtij grupi konsideruan që një ndër priotetet kryesore të këtij grupi është zgjerimi i Grupit Tematik për [...]

  • IMG_5300

KOMF mbajti tryezën “A respektohet interesi më i mirë i fëmijës brenda sistemit arsimor?”

June 14th, 2019|

  Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF në kuadër të Grupit Tematik për Arsim, zhvilloi tryezën me temë “A respektohet interesi më i mirë i fëmijës brenda sistemit arsimor?” Gjatë kësaj tryeze u prezantuan pikëpamjet e shoqërisë civile, nxënësve, prindërve etj., lidhur me atë se a është konsideratë primare interesi më [...]

  • 16299288_662296383943424_1150143949393775249_n

KOMF: JO punës së rëndë të fëmijëve, fëmijët ta jetojnë fëmijërinë

June 12th, 2019|

Me rastin e Ditës Botërore Kundër Punës së Fëmijëve, Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, u bën thirrje institucioneve relevante të marrin masa për parandalimin dhe mbrojtjen e fëmijëve të përfshirë në punë të rënda. Fëmijët e përfshirë në punë të rënda u ekspozohen një sërë rreziqesh për shëndetin dhe formave të [...]

  • inspire-visual6-EN

KOMF vazhdon të jetë i angazhuar për promovimin e zbatimit të paketës INSPIRE

June 5th, 2019|

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF dhe ChildPact, janë të vendosur ndaj principeve dhe udhëzimeve të KDF dhe një nga prioritetet tona aktuale është të punojmë për të eleminuar dhunën ndaj fëmijëve. Ne besojmë fuqimisht se dhuna ndaj fëmijëve mund të parandalohet dhe ftojmë qeverinë, organizatat joqeveritare që punojnë me fëmijët dhe [...]

  • 021

KOMF: Kuvendi të miratojë sa më parë Projektligjin për Mbrojtjen e Fëmijëve

June 1st, 2019|

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF, i cili përfaqëson njëzet e nëntë organizata jo qeveritare që punojnë në fushën e të drejtave të fëmijëve, përmes një komunikate për media, në ditën e 1 Qershorit Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve, i bën thirrje Kuvendit të Republikës së Kosovës të miratojnë sa më [...]

May 2019

  • 61751006_1159850124188045_6729560608565362688_n

KOMF nis bashkëpunimin me Ministrinë e Punëve të Jashtme të Qeverisë së Bullgarisë

May 31st, 2019|

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, ka nënshkruar kontratë me Ministrinë e Punëve të Jashtme të Qeverisë së Bullgarisë për implementimin e projektit “Rritja e ndërhyrjeve në Fëmijërinë e Hershme në Kosovë”. Përfaqësuesit e Ambasadës Bullgare në Kosovë, kanë vizituar sot zyrat e KOMF ku dhe është zyrtarizuar nisja e ketij bashkëpunimi. [...]

  • KOMF Logo - blue

KOMF: Duhani, kërcënim për fëmijët

May 31st, 2019|

Me rastin e shënimit të Ditës Botërore Kundër Duhanit, Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, bën thirrje që të merren masa parandaluese për vetëdijesimin dhe ndalimin e konsumimit të duhanit nga fëmijët, ekspozimit të fëmijëve ndaj tymit të duhanit, si dhe kufizimin e qasjes së fëmijëve për blerjen e duhanit. KOMF konsideron [...]

  • 023

KOMF fillon monitorimin e procesit të decentralizimit të shërbimeve sociale

May 29th, 2019|

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, në kuadër të projektit “Aksioni i Përbashkët për Decentralizim” ka filluar monitorimin e procesit të decentralizimit të shërbimeve sociale. Nga viti 2009 ka filluar procesi i decentralizimit të shërbimeve sociale, ku janë bartur kompetencat nga niveli qendror (Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale) drejt komunave të [...]