­

About edito edito

This author has not yet filled in any details.
So far edito edito has created 496 blog entries.

12/12/2019

  • IMG_8155

KOMF shpalos prioritetet për 2020

12/12/19|

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare për të Drejtat e Njeriut, Zyra e BE-së në Kosovë organizoi konferencën "Të drejtat e njeriut në Kosovë: Sfidat dhe Mundësitë". Rreth 70 pjesëmarrës, përfaqësues të shoqërisë civile dhe institucioneve, përfshirë Avokatin e Popullit, diskutuan prioritetet për qeverinë e re. Ata u fokusuan në sfidat dhe mundësitë, koordinimin institucional dhe [...]

  • 79083006_1314696005370122_3772194103048011776_o

KOMF dhe partnerët harmonizojnë qëndrimin për Ligjin për Shërbime Sociale

06/12/19|

Organizata për fëmijët pa kujdes prindëror - OFAP dhe KOMF organizuan punëtorinë dy ditore për unifikimin e qëndrimit për Ligjin për Shërbime Sociale dhe Familjare, në mes të KOMF, Institucionit të Avokatit të Popullit, Asociacionit të Komunave të Kosovës, Lidhjes së Qendrave për Punë Sociale. Në këtë punëtori u prezantua qëndrimi i Grupit Tematik për Mbrojtje të [...]

  • IMG_8114

Hartimi i politikës rekomanduese për fëmijërinë e hershme

06/12/19|

Grupi Tematik për Arsim në kuadër të KOMF në partneritet me rrjetin KRAEEYN, ka mbajtur takimin e dytë me qëllim hartimin e politikës rekomanduese, bazuar në problemet e identifikuara në fushën e fëmijërisë së hershme. Kjo politikë do të parashtrohet drejt MASHT me qëllim përmirësimin e situatës së të drejtave të fëmijëve në fëmijërinë e [...]

  • 16299288_662296383943424_1150143949393775249_n

KOMF: Të zbatohen të drejtat e fëmijëve me aftësi të kufizuara

03/12/19|

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Personave me Aftësi të Kufizuara, Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, u bën thirrje institucioneve të garantojnë mbrojtjen, gjithëpërfshirjen dhe realizimin e të drejtave për të gjithë fëmijët me aftësi të kufizuara. Fëmijët me aftësi të kufizuara në Kosovë jetojnë në gjendje të rëndë dhe nuk [...]

  • foto 1

Udhëzues për Metodologjinë dhe Ndërhyrjen në Fëmijërinë e Hershme

02/12/19|

Udhëzuesi për Metodologjinë dhe Ndërhyrjen në Fëmijërinë e Hershme është punuar nga ekspertë ndërkombëtar të organizatës nga Bullgaria “Karin Dom”. Ky udhëzues jep praktika e modele të shteteve të tjera si dhe udhëzime se çfarë veprimesh duhet të ndërmarrë Kosova për të zhvilluar më tej ndërhyrjen në fëmijërinë e hershme. Ky udhëzues është përgatitur në kuadër të [...]

  • 76969135_1308901265949596_1558865930635706368_o

KOMF publikon Udhëzuesin për Ndërhyrjen në Fëmijërinë e Hershme

02/12/19|

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, ka mbajtur konferencën përmbyllëse të projektit “Zhvillimi i Ndërhyrjes në Fëmijërinë e Hershme në Kosovë”, ku ka publikuar Udhëzuesin për Ndërhyrjen në Fëmijërinë e Hershme. Ky projekt u financua nga Qeveria e Republikës së Bullgarisë dhe u menaxhua nga Ambasada e Republikës së Bullgarisë në Kosovë. [...]

25/11/2019

  • qaqa

Apeli i KOMF në 30 vjetorin e Konventës për të Drejtat e Fëmijës

25/11/19|

Në ditën e shënimit të 30 vjetorit të Konventës Ndërkombëtare për të Drejtat e Fëmijës, Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve - KOMF, përmes për Mediave iu bëri thirrje institucioneve të marrin të gjitha veprimet përgatitore për zbatimin e Ligjit për Mbrojtjen e Fëmijës, në mënyrë që të sigurojë mbrojtjen e fëmijëve. Në qershor të këtij viti, [...]

  • 70803922_1302107863295603_6322442007197253632_o

KOMF priti fëmijët për nder të shënimit të 30 vjetorit të Konventës për të Drejtat e Fëmijës

19/11/19|

Për nder të shënimit të 30 vjetorit të Konventës për Ndërkombëtare për të Drejtat e Fëmijës, Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, ka pritur fëmijët, prindërit dhe kujdestarët në zyret e KOMF për të biseduar bashkë për të drejtat e fëmijëve. Gjatë vizitës, KOMF bashkëbisedoi me fëmijët dhe prindërit për të drejtat [...]

  • 746B7243

KOMF konferencë për media: Më pak ndotje, më shumë fëmijë të shëndoshë

19/11/19|

Në vazhdën e aktiviteteve të organizuara për nder të shënimit të 30 vjetorit të Konventës për të Drejtat e Fëmijës, Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF ka mbajtur Konferencën për Media, ku ka prezantuar një dokument me të dhëna dhe rekomandime për mbrojtjen e ambientit në Kosovë. Konkretisht, kjo konferencë [...]

  • 16299288_662296383943424_1150143949393775249_n

MIRËNJOHJA “KOMUNA MË E MIRË”

11/11/19|

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF, në partneritet me Organizatën për fëmijët pa kujdes prindëror – OFAP, SOS Fshatrat e Fëmijëve Kosovë dhe KMOP, përmes projektit “Aksioni i Përbashkët për Decentralizim” financuar nga Bashkimi Europian dhe menaxhuar nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë, ndan mirënjohjen vjetore “Komuna më e mirë” për komunën [...]