­

29/07/2019

  • 67650941_1201311566708567_2984109570357460992_o

KOMF nënshkruan memorandum mirëkuptimi për fushatën “Për Arsim më të mirë në Kosovë”

29/07/19|

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF është pjesë e fushatës për Arsim më të mirë në Kosovë, e cila ka për qëllim ngritjen e vetëdijes për rritjen e cilësisë në arsim dhe mbështetjen e reformimit të sistemit të arsimit në Kosovë. KOMF bashkë me organizatat dhe akterët e përfshirë në këtë fushatë, [...]

  • Buletini Prill-Qershor 2019_alb-1_page-0001

KOMF Buletini Prill – Qershor 2019

26/07/19|

Klikoni këtu për të lexuar buletinin informativ të KOMF për periudhën Prill - Qershor 2019.

  • Buletini Janar-Mars 2019_alb-1_page-0001

KOMF Buletini Janar – Mars 2019

26/07/19|

Klikoni këtu për të lexuar buletinin informativ të KOMF për periudhën Janar - Mars 2019.

  • IMG_5926

KOMF merr pjesë në marshin ndaj rastit të vrasjes së fëmijës nga Fushë Kosova

24/07/19|

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve, ka marrë pjesë në marshin e organizuar si shenjë proteste ndaj rastit të vrasjes së fëmijës me inicialet V.K. nga Fushë Kosova. Qëllimi i këtij marshi ishte ngritja e zërit të qytetarëve, duke kërkuar përgjegjësi nga Këshilli Prokurorial i Kosovës për neglizhencën e treguar ndaj këtij rasti. Ky [...]

  • Capture

KOMF e Çohu kërkojnë llogaridhënie nga prokuroria për rastin e fëmijës në Fushë Kosovë

22/07/19|

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve – KOMF, dhe Organizata për Demokraci, Antikorrupsion dhe Dinjitet, Çohu, kanë dërguar kërkesë zyrtare tek Këshilli Prokurorial i Kosovës duke kërkuar hetim dhe llogaridhënie për veprimet e prokurorisë lidhur me rastin e fëmijës K. V nga Fushë Kosova. Pas publikimit të vdekjes tragjike të fëmijës [...]

  • 66702407_1195106743995716_1230989158051217408_o

KOMF: Kërkojmë reagim institucional dhe përgjegjësi për rastin e vdekjes së 11 vjeçarit në Fushë Kosovë

17/07/19|

KOMF ka mbajtur një konferencë për media ku ka reaguar dhe shprehur shqetësimin lidhur me rastin e fundit të vdekjes së fëmijës e gjithashtu për situatën e rëndë të fëmijëve në situatë rruge. KOMF kërkoi veprime të menjëhershme nga prokuroria për zbardhjen e rastit të vdekjes së fëmijës. Sipas informacioneve të policisë, fëmija ka pasur [...]

  • photo_2019-07-07_11-47-37

KOMF mori pjesë në trajnimin për INSPIRE në kuadër të ChildPact

09/07/19|

Nga 1-3 Korrik 2019, KOMF mori pjesë në trajnimin për avokimin të organizuar nga ChildPact në Stamboll për të zhvilluar plane nacionale avokimi me anëtarët nga Rumania, Bullgaria, Moldavia, Azerbajxhani, Armenia, Gjeorgjia, Serbia, Turqia dhe Bosnja dhe Hercegovina. Agjenda përfshiu dy sesione pune lidhur me strategjitë në kuadër të INSPIRE, sesione të drejtuara nga Tamara Barbakadze (World Vision Armenia). Seancat [...]

  • 65603538_383652222498916_857219311289237504_n

Miqtë e Fëmijëve me mesazhe sensibilizuese pas miratimit të Ligjit për Mbrojtjen e Fëmijëve

05/07/19|

Pas miratimit të Ligjit për Mbrojtjen e Fëmijëve nga Kuvendi i Republikës së Kosovës, personalitete pjesë të platformës avokuese të KOMF “Miqtë e Fëmijëve”, dolën me mesazhe sensibilizuese me qëllim zbatimin e ligjit. Rona Nishliu u shpreh jashtëzakonisht e lumtur që Projektligji për Mbrojtjen e Fëmijëve u aprovua nga Kuvendi i Republikës së Kosovës. “Si [...]

  • 66238349_1185542871618770_2787488230994345984_o

Grupi Tematik për Mbrojtje të Fëmijëve finalizon Strategjinë e Avokimit për decentralizimin e shërbimeve sociale

04/07/19|

Grupi Tematik për Mbrojtje dhe Mirëqenie të Fëmijëve në kuadër të KOMF mbajti takimin e radhës. Grupi Tematik për Mbrojtje dhe Mirëqenie të Fëmijëve përcaktuan prioritetet e grupit për tre muajt e ardhshëm lidhur me Ligjin për Shërbime Sociale dhe Familjare dhe Formulën e Financimit për shërbime sociale. Grupi Tematik për Mbrojtje dhe Mirëqenie të [...]

  • IMG_5539

KOMF thirrje për mobilizim pas miratimit të Ligjit për Mbrojtjen e Fëmijëve

01/07/19|

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë mbajti Konferencën për Media pas miratimit të Ligjit për Mbrojtjen e Fëmijëve. KOMF bashkë me organizatat anëtare si pjesë e grupit punues për hartimin e Projektligjit për Mbrojtjen e Fëmijëve, përgjatë 5 viteve ka përfaqësuar organizatat për mbrojtjen e fëmijëve dhe ka ofruar ekspertizën dhe mbështetjen e nevojshme me qëllimin të hartimit të një ligji të [...]