­

30/04/2019

  • 58680959_1135975793242145_2371635036240740352_o

Mbahet punëtoria “Identifikimi i nevojave për avokim”

30/04/19|

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF në partneritet me SOS Fshatrat e Fëmijëve në Kosovë, mbajti punëtorinë dy ditore “Identifikimi i nevojave për avokim”. Punëtoria pati për qëllim identifikimin e nevojave për avokim si dhe ndërtimin e kapaciteteve për të kontribuar në procesin e decentralizimit përmes veprimeve avokuese për organizatat anëtare të [...]

  • Foto Rona Nishliu

Rona Nishliu me grupin e saj “Rona Nishliu Quartet” dhuron të ardhurat nga koncerti promovues i albumit të saj “Mindil”, për fëmijët e braktisur 

25/04/19|

Këngëtarja e mirënjohur Rona Nishliu me grupin e saj “Rona Nishliu Quartet” ka lansuar albumin e saj “Mindil”, ku të ardhurat nga ky recital promovues i ka dhuruar për mbështetjen e fëmijëve të braktisur në SOS Fshatrat e Fëmijëve. Rona Nishliu është pjesë e platformës avokuese Miqtë e Fëmijëve, platformë kjo e inicuar dhe e koordinuar [...]

  • foto

KOMF mbështet Lidhjen e Qendrave për Punë Sociale të Kosovës

24/04/19|

Me mbështetjen e KOMF dhe OFAP, sot Lidhja e Qendrave për Punë Sociale mbajti takimin e radhës me qëllim shqyrtimin dhe përcaktimin e objektivave në kuadër të koordinimit dhe zhvillimit të veprimtarisë së Lidhjes për vitin 2019. Në këtë takim, u diskutua edhe plani i veprimit të Lidhjes së Qendrave për Punë Sociale për vitin [...]

  • 008

KOMF fillon projektin e ri rajonal në mbështetje të zhvillimit cilësor në fëmijërinë e hershme

23/04/19|

KOMF ka filluar projektin e ri rajonal “Supporting Toddlers/pre-schoolers Achievement through Refined Teaching (START)”, projekt i financuar nga World Vision Gjermani. Projekti zbatohet nga koalicionet e OJQ-ve për mbrojtjen e fëmijëve në gjashtë vende: Kosovë, Shqipëri, Serbi, Bosnje dhe Hercegovinë, Armeni dhe Gjeorgji. Objektivi i përgjithshëm i projektit është të mbështesë zhvillimin cilësor në fëmijërinë [...]

  • 1

Vlerësimi TIMSS do të zhvillohet në Kosovë

19/04/19|

Në kuadër të Fushatës për Arsim më të Mirë në Kosovë, janë prodhuar materialet promovuese për testin ndërkombetar TIMSS. KOMF është një ndër partnerët në kuadër të Fushatës për Arsim më të Mirë në Kosovë. Vlerësimi TIMSS do të zhvillohet në Kosovë në periudhën nga 23 prilli deri më 10 maj 2019. Rezultatet e vlerësimit [...]

  • foto 1

Grupi Tematik për Mbrojtje dhe Mirëqenie të Fëmijëve përcakton prioritetet e radhës

05/04/19|

Grupi Tematik për Mbrojtje dhe Mirëqenie të Fëmijëve në kuadër të KOMF mbajti takimin e radhës. Në këtë takim u përcaktuan prioritetet për vitin 2019 si dhe hapat rreth Ligjit për Shërbime Sociale dhe Familjare, Kodit Civil dhe formulës së financimit të shërbimeve sociale. Grupi Tematik për Mbrojtje dhe Mirëqenie të Fëmijëve mundëson: Shkëmbimin e [...]