­

28/02/2019

  • 10423636_10153315594264617_3019935579490298766_n

Rishpallje për vend të lirë të punës

28/02/19|

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF në partneritet me SOS Fshatrat e Fëmijëve në Kosovë, Organizata për Fëmijët pa Kujdes Prindëror OFAP dhe KMOP, është duke implementuar një projekt të mbështetur nga Bashkimi Evropian dhe të menaxhuar nga Zyra e BE-së në Kosovë, të quajtur: “Aksioni i Përbashkët për Decentralizim”. Ky projekt [...]

  • foto 3

KOMF ndau Mirënjohjet “Miku i Fëmijëve”

26/02/19|

Koalicioni i OJQ–ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë - KOMF, në partneritet dhe mbështetur nga zyra e UNICEF në Kosovë, ndau Mirënjohjet “Miku i Fëmijëve”, për kontribuesit më të mëdhenj të vitit 2018 në fushën e mbrojtjes së të drejtave të fëmijëve. Ndarja e Mirënjohjeve “Miku i Fëmijëve” ofron një mundësi për të njohur [...]

  • foto 2

KOMF: Rregulloret komunale për të drejtat e fëmijëve të aprovohen në çdo komunë

20/02/19|

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF ka ofruar nën financime për OJQ-të në shtatë komuna për të mbështetur procesin e hartimit të Rregulloreve dhe Strategjive komunale për të Drejtat e Fëmijëve. Rregulloret tashmë janë aprovuar në komunat: Gjilan, Ferizaj, Pejë, Drenas, Fushë Kosovë dhe Lipjan. Pas aprovimit të Rregulloreve për të Drejtat e [...]

  • 34322937_901133936726333_8684527299619454976_n

KOMF thirrje institucioneve dhe organizatave të hartojnë standardet minimale për mbrojtjen e fëmijëve

14/02/19|

Përmes një komunikate për media, KOMF ju ka bërë thirrje institucioneve dhe organizatave të hartojnë standardet minimale për mbrojtjen e fëmijëve. Me qëllim të mbrojtjes së fëmijëve, krijimit të një ambienti të sigurtë, për të siguruar standardet e sjelljes dhe praktikës profesionale dhe për të siguruar që asnjë dëm nuk do t’ju ndodhë në asnjë [...]

  • foto 1

KOMF organizon Konferencën e Jashtëzakonshme për Media

11/02/19|

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve - KOMF pas reagimit ndaj rastit të abuzimit seksual të nxënëses, hartoi rekomandimet për institucione për parandalimin e kësaj dukurie dhe ndëshkimin e rastit të cilat i prezantoi në një konferencë të jashtëzakonshme për media. KOMF kërkoi llogaridhënie nga institucionet përkatëse dhe kërkoi masat e menjëhershme ndaj tyre [...]

  • KOMF Logo - blue

KOMF reagon ashpër ndaj rastit të abuzimit seksual të nxënëses

11/02/19|

Nisur nga rasti i fundit i abuzimit seksual të nxënëses nga komuna e Drenasit, Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF reagon duke dënuar ashpër abuzimin seksual të nxënëses, të miturës nga Komuna e Drenasit nga të dyshuarit dhe kërkon masat e menjëhershme ndaj tyre të cilët në bazë të obligimeve të tyre ligjore [...]

  • qaqa

Shpallje për vend të lirë të punës

08/02/19|

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF në partneritet me SOS Fshatrat e Fëmijëve në Kosovë, Organizata për Fëmijët pa Kujdes Prindëror OFAP dhe KMOP, është duke implementuar një projekt të mbështetur nga Bashkimi Evropian dhe të menaxhuar nga Zyra e BE-së në Kosovë, të quajtur: “Aksioni i Përbashkët për Decentralizim”. Ky projekt [...]

  • IMG_3289

KOMF nis bashkëpunimin me Asociacionin e Komunave për procesin e decentralizimit të shërbimeve sociale

08/02/19|

Asociacioni i Komunave të Kosovës ka mbajtur takimin e radhës të Kolegjiumit për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale në kuadër të projektit “Joint Action for Decentralization” (Aksioni i Përbashkët për Decentralizim), projekt i financuar nga Bashkimi Evropian dhe menaxhuar nga Zyra e BE-së në Kosovë, i cili implementohet nga Koalicioni i OJQ–ve për Mbrojtjen e Fëmijëve [...]

  • Capture 12

KOMF ofron kontributin për mbrojtjen e fëmijëve në përgatitjen e Pakos së Zgjerimit BE 2019

04/02/19|

KOMF përmes ChildPact ka ofruar kontributin për përgatitjen e Pakos së Zgjerimit EU 2019. Mbrojtja e fëmijëve dhe të drejtat e fëmijëve po përballen me vështirësi të ngjashme në rajon, me disa veçori që do të theksohen në seksionet specifike të vendit. Kosova ka vazhduar përpjekjet për përmirësimin e situatës së mbrojtjes së fëmijëve dhe të [...]