­

31/05/2018

  • duhani pic. komf

KOMF: Mbroni fëmijët nga duhani

31/05/18|

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, me rastin e ditës Botërore kundër duhanit bën thirrje, që të merren masa parandaluese për vetëdijësimin dhe ndalimin e konsumimit të duhanit nga fëmijët, ekspozimit të fëmijëve ndaj tymit të duhanit, si dhe kufizimin e qasjes së fëmijëve për blerjen e duhanit. Në Kosovë, tri të [...]

  • 34066788_1803432659702561_2044327007520555008_n

Rregulloret për të drejtat e fëmijëve në proces të shqyrtimit në kuvendet komunale

31/05/18|

Koalicioni i Organizatave për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF në kuadër të projektit “Mbrojtja e të drejtave të fëmijëve në Kosovë” financuar nga BE dhe menaxhuar nga Zyra e Bashkimit Europian në Kosovë, ka ofruar nën financime për shtatë organizata lokale me qëllim të fuqizimit të tyre dhe mbështetjes së shtatë komunave në hartimin e [...]

  • komf logo me ngjyra

KOMF letër të hapur Kryeministrit për sigurinë dhe mbrojtjen e fëmijëve

29/05/18|

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF i cili përfaqëson 27 organizata jo qeveritare në fushën e mbrojtjes së të drejtave të fëmijëve, i udhëhequr nga misioni për mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve dhe marrë shkas nga rastet e fundit të paprecedent të dhunës që kanë rezultuar dhe me humbjen e jetës [...]

  • donjeta 1

KOMF kërkon ndryshim të Ligjit të Familjes, të rishikohet pjesa për mbrojtjen e fëmijëve

16/05/18|

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë - KOMF në partneritet dhe mbështetur nga projekti “Të ndalojmë dhunën ndaj fëmijëve” i përkrahur nga BE dhe UNICEF, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Familjes, zhvilloi një tryezë të rrumbullakët për të sjellë qëndrimet e akterëve kyç lidhur me nevojën për rishikimin e kapitujve që [...]

  • Photo 1

Departamenti i Punës Sociale do të fillojë me lëndën e re “Të drejtat e njeriut dhe mbrojtja e fëmijëve”

16/05/18|

Donjeta Kelmendi nga KOMF ishte e ftuar për të prezantuar bazën ligjore për mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve në kuadër të konferencës "Përmirësimi i mbrojtjes dhe mirëqenies së fëmijëve në Europë", të organizuar nga Departamenti i Punës Sociale në kuadër të Universitetit të Prishtinës. Qëllimi i konferencës ishte informimi i studentëve dhe kolegëve nga praktika [...]