­

28/09/2017

  • 2

Kantautori i mirënjohur Shpat Deda i bashkohet platformës avokuese “Miqtë e Fëmijëve”

28/09/17|

Kantautori i suksesshëm, njëkohësisht producent i filmit “Home” dhe fitues i çmimit BAFTA Shpat Deda, i është bashkuar platformës avokuese të KOMF “Miqtë e Fëmijëve”. Në lidhje me vendimin e tij për të qënë në ndihmë dhe mbështetje të fëmijëve si dhe për tu angazhuar në çështje që prekin apo cënojnë mbrojtjen dhe të drejtat e [...]

  • Leze Qena

Artistja e mirënjohur Leze Qena i bashkohet platformës avokuese “Miqtë e Fëmijëve”

26/09/17|

Artistja e mirënjohur e skenës dhe teatrit tonë Leze Qena, me më shumë se 55 vite përvojë si aktore e suksesshme në shumë shfaqje teatrale në Kosovë, e cila gëzon një respekt të madh në shoqërinë tonë, e njohur dhe e admiruar nga publiku i gjerë përmes roleve shumë të dashura për publikun, i është [...]

  • Capture122112

Deklarata e Zotimit për kandidatët për kryetarë të komunave

25/09/17|

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF përmes një dokumenti, ju është adresuar kandidatëve për kryetarë të komunave, prej të cilëve kërkojmë zotimin se të drejtat e fëmijëve dhe mbrojtja e tyre do të jenë pjesë e prioriteteve të axhendës qeverisëse në rast të zgjedhjes. Komunat, bazuar në Kushtetutën e Republikës së Kosovës, [...]

  • aaa

KOMF shpërblen shtatë Organizatat që do të mbështeten për Hartimin e Planeve Komunale për Mrojtjen e Fëmijëve

14/09/17|

Prishtinë, 14 Shtator 2017 Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, do të ofrojë nën financime për shtatë organizata lokale të cilat do të mbështeten për hartimin e planeve komunale për mbrojtjen e fëmijëve, në shtatë komuna të Kosovës. Mbështetja ofrohet në kuadër të projektit “Mbrojtja e të Drejtave të Fëmijëve në Kosovë” [...]

  • djali 1

Deklarata e ChildPact për Fëmijët Refugjatë dhe të Miturit e Pashoqëruar

04/09/17|

Numri i fëmijëve emigrantë dhe refugjatë që kalojnë kufijtë ndërkombëtarë në kërkim të azilit është rritur në mënyrë dramatike gjatë dy viteve të fundit. Shumë prej tyre janë të pashoqëruar - duke lëvizur vetëm pa anëtarët e familjes. Sipas Komisionit Europian, rreth 800,000 fëmijë kanë aplikuar për azil në Europë në vitin 2015 dhe 2016, [...]