­

September 2016

  • img_7700

Mbahet dëgjimi publik për Projektligjin për Mbrojtjen e Fëmijës

September 28th, 2016|

Komisioni parlamentar për të Drejtat Njeriut, Barazi Gjinore, Persona të Pagjetur dhe Peticione i Kuvendit të Republikës së Kosovës, në bashkëpunim me UNICEF-in dhe Koalicionin e OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve KOMF, mbajti dëgjimin publik lidhur me Projektligjin për Mbrojtjen e Fëmijës. Takimi është kryesuar nga deputetja, Lirije Kajtazi, kryetare e komisionit për të Drejtat [...]

  • capture

BonBon RTV 21: TE MITURIT NE QENDREN KORREKTUESE PA MESIM?!

September 22nd, 2016|

https://www.youtube.com/watch?v=haKDbgXXWQc&list=PLf6ulLvSRTb125RweRO-BzDnqWhT3jhnu&index=11

  • image-0-02-01-8881795c2c5970a53fe1aa4802257d8faf32e5c41a1ae739d313130185ed588f-v

KOMF merr pjesë në takimin rajonal të projektit të financuar nga BE: “Të Rinj me një Zë”

September 22nd, 2016|

Ulqin, Shtator 2016 KOMF ka marrë pjesë në takimin rajonal të projektit të financuar nga BE: "Të Rinj me një Zë", të mbajtur në Ulqin, Mal i Zi. Partnerët implementues të projektit nga Kosova, Shqipëria, Serbia, Bosnja dhe Hercegovina dhe Mali i Zi u mblodhën në një takim një ditor për të analizuar rezultatet e [...]

  • 20160920_101256

KOMF merr pjesë në Konferencën e Rrjetit Rajonal PRECEDE

September 22nd, 2016|

Beograd 20-21 Shtator 2016 KOMF merr pjesë në Konferencën e Rrjetit Rajonal PRECEDE, të mbajtur në Beograd në 20 dhe 21 Shtator 2016. Konferenca: "Çfarë Po Na Thonë Fëmijët" përfshinte një mundësi për zhvillim profesional, reflektim, vlerësim, ndërtim të rrjetit dhe shkëmbim të eksperiencave. Përfaqësues nga institucionet qeveritare, OJQ lokale dhe ndërkombëtare, si dhe Universitetet [...]

  • krosi_1474023937-134541

Reagim i KOMF dhe QKRMT për mos-fillimin e procesit mësimor për të miturit në Qendrën Korrektuese në Lipjan

September 16th, 2016|

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve dhe Qendra Kosovare për Rehabilitimin e të Mbijetuarve të Torturës shprehin shqetësimin për mos-fillimin e procesit mësimor për të miturit në Qendrën Korrektuese në Lipjan. Edhe pse në të gjitha shkollat e Kosovës ka filluar procesi mësimor, të miturve në Qendrën Korrektuese në Lipjan, vazhdon t’u mohohet e [...]

  • capture

KOMF: Përfshirja e fëmijëve në aktivitete që rrezikojnë zhvillimin e tyre – vepër penale

September 13th, 2016|

http://koha.net/?id=27&l=131951

  • capture

Materialet në depo, fëmijët kryenin dializën në Tiranë

September 13th, 2016|

http://zeri.info/aktuale/107012/materialet-ne-depo-femijet-kryenin-dializen-ne-tirane/

  • capture

Familjet që strehojnë fëmijët e braktisur

September 13th, 2016|

http://klankosova.tv/familjet-qe-strehojne-femijet-e-braktisur-video/

  • capture

Brenda 6 muajve, 17 fëmijë të braktisur dhe 20 aprovime për adoptim

September 13th, 2016|

http://koha.net/?id=27&l=129542

  • capture

Tribuna Channel: Donacioni që funksionalizon dializën e fëmijëve në QKUK

September 13th, 2016|

https://www.youtube.com/watch?v=psqecb1DPvE